Home / Uniqprint.nl / 4 tips om het meeste uit een beurs te halen
4 tips om het meeste uit een beurs te halen

4 tips om het meeste uit een beurs te halen

Heeft u uw bedrijf aangemeld voor een beurs? Dan is het belangrijk om u goed voor te bereiden op uw beursdeelname. U moet namelijk geld betalen voor uw beursdeelname en wil deze investering natuurlijk wel terugverdienen. Dit lukt alleen met een goede voorbereiding.

Wij geven u graag enkele tips om het meeste uit een beurs te halen. De tips in dit artikel helpen u zo veel mogelijk leads over te houden aan uw eerstvolgende beurs.

Tip 1: zorg voor een opvallende stand

Onopvallende stands zijn totaal niet interessant. Veel mensen lopen deze stands direct voorbij. Niet alleen omdat ze er niet uitnodigend uit zien: vaak zien mensen onopvallende stands niet eens. Als u zo veel mogelijk mensen wil spreken op uw eerstvolgende beurs, heeft u een opvallende stand nodig.

U kunt uw stand lekker laten opvallen door een grote banner neer te zetten. Ook kunt u uw stand aankleden met andere promotiematerialen, waaronder posters, grote doeken en ga zo maar door. Zorg ervoor dat uw beursstand bij de huisstijl van uw bedrijf past, want dit zorg voor een extra professionele en representatieve look. Zorg bijvoorbeeld voor een goede naambadge. Badges maken kunt u snel en eenvoudig doen met behulp van onze software

Tip 2: investeer in promotiemateriaal

Op een beurs moet u dingen uit kunnen delen. Denk hierbij aan folders, brochures en ander promotiemateriaal. De mensen die u een folder, brochure of ander promotiemiddel van uw bedrijf geeft, worden later nog eens met uw bedrijf geconfronteerd. Bijvoorbeeld als ze enkele dagen later uw folder uit hun tas halen.

Ook is het een must om voldoende visitekaartjes mee te nemen naar de beurs. Alle mensen die u spreekt, geeft u een visitekaartje. Zo kunnen ze u later nog eens benaderen met vragen, opmerkingen of mogelijk een order.

Tip 3: bereid uw praatje goed voor

Voor u naar de beurs gaat, moet u precies weten wat u tegen uw gesprekspartners gaat zeggen. U hoeft uw praatje niet uit uw hoofd te leren, maar u moet wel weten welke dingen u zeker wil vertellen op de beurs. Denk hierbij aan de USP’s van uw bedrijf, uw product of uw dienst.

Vindt u het wat spannend om met vreemde mensen te praten op een beurs? Oefen uw praatje dan voor u gaat en het gesprek is een stuk minder spannend.

Tip 4: zorg voor een representatieve uitstraling

Tot slot moet u absoluut een professionele en representatieve uitstraling hebben op de beurs. Wij geven u graag enkele tips om er netjes uit te zien.

  • Draag professionele en representatieve kleding, die bij uw bedrijf en de sfeer van de beurs passen.
  • Neem voldoende tijd voor uw lichamelijke verzorging. Neem wat toiletartikelen mee, zodat u zich op de beurs nog op kunt frissen.
  • Doe een naambadge op uw borst. Nu kunnen al uw gesprekspartners direct zien hoe u heet.

> Bekijk ook eens de mogelijkheden voor een goede badgehouder voor een representatieve uitstraling.